Vakantie Tip

Vakantietips voor Polen

Zuid-Polen en vooral Kraków en de Tatra gebergte zijn de meest geliefde toeristische plekken van het land. Het is vrij bekend dat het hotels in de Poolse steden erg duur zijn met prijzen dikwijls van 400 tot 1000 zloty per nacht.

Maar weinig mensen weten dat in veel vakantiedorpen in dit regio je een mooie kamer voor ca. € 6-10 p.p.p.dag kunt huren.

Zo bijvoorbeeld op 20 km ten noorden van Kraków, in één van de mooiste natuurparken (Ojcowski Park Narodowy) van Polen; in de schilderachtige plaatsje Ojców. Daar kan je honderden kamers vinden, in mooie, in stijl gebouwde pensionaten juist voor bovengenoemde prijzen. Kamers met badkamers, vaak ook met eigen keuken of de mogelijkheid om een keuken te gebruiken. Daarbij heb je vanaf je balkon een schitterende uitzicht op de Poolse Jura. De gastvrouw kan meestal ook voor je koken of je kan ergens in de buurt eten. Met eigen auto ben je in 30 minuten in hartje Kraków.

Zelfde prijzen in vele huizen met het bordje “POKOJE” of “NOCLEGI” vind je verder naar het zuiden richting Zakopane en Tatra gebergte zowat in elke dorp.

Een ander manier om Polen echt te leren kennen is om vakantie te gaan bij de in Polen zó populair “AGROTURYSTYKA”; vakantie bij de boer. Zowat overal in het land kan je boerderijen vinden die kamers verhuren. Je kan het Poolse boerenleven proeven, hun gebruiken en regionale keuken. Zo leer je van het land veel meer dan zittend in een duur hotel in de stad. Prijzen in agroturystyka zijn veelal nog lager dan in pensions en voor nog eens een paar euro’s (obiad – warme maaltijd: 10-15 zloty; p.p) kan de boerin heerlijke regionale gerechten voor je maken, geheel op zijn Pools. Zelfs in hoog seizoen is het niet moeilijk zonder te reserveren kamers te vinden.

Op het internet vind je steeds meer info en adressen, waar je ook de catalogus Poolse Agroturystyka kan bestelen:
www.agroturystyka.org  www.agroturystyka.pl
MEER INTERESANTE INTERNETADRESSEN OVER VAKANTIES IN POLENKRAKÓW:

http://www.krakow.pl
http://krakow.naszemiasto.pl/noclegi
www.krakow-info.com/ojcow.htm

ZAKOPANE:
www.ezakopane.pl
www.z-ne.pl
http://zakopane.spanie.pl

LOGEREN:
www.e-noclegi.pl
http://spanie.pl
www.noclegi-relax.com

Polen Info: www.pl-info.net/nlPolen Forum: www.polenpagina.nl

Het Pools informatiebureau in Amsterdam: http://poleninfo.tripod.com/

REIZEN:

Vliegen met o.a. WizzAir 

Lijnbussen, o.a. FlexiBus